Τη Δευτέρα 28/1/2019, παρουσιάστηκε από την Εταιρεία Κυθηραϊκών Μελετών το δεύτερο βιβλίο της σειράς ”Πηγές Εκκλησιαστικής Ιστορίας των Κυθήρων” με τίτλο ”Κώδικας Χορηγούμενων Αδειών Γάμου Ιεράς Επισκοπής Κυθήρων” την περίοδο 1862-1887, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κυθηρίων, στο κέντρο της Αθήνας.

Παρά τον εξειδικευμένο χαρακτήρα της έκδοσης, αρκετοί Κυθήριοι και ερευνητές παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν την παρουσίαση.

Για το βιβλίο μίλησαν ο κ.Εμμανουήλ Περσελής, Ομότιμος Καθηγητής Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ, η κα. Χριστίνα Κολοβού, Δρ. Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, η κα. Κατερίνα Πολυμέρου – Καμηλάκη, τ. Διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, ο κ. Μανώλης Καλλίγερος Εκδότης της εφημερίδας ”ΚΥΘΗΡΑΪΚΑ” και ιστορικός ερευνητής καθώς και ο Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Σουπουρτζής, Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησιας της Ελλάδος, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.Σεραφείμ. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών Καθηγητής κ. Νίκος Πετρόχειλος.

Την Διεύθυνση της σειράς και την επιμέλεια της έκδοσης είχε ο Καθηγητής κ. Γιώργος Λεοντσίνης, ο οποίος στο τέλος της εκδήλωσης, ανέβηκε στο βήμα κι ευχαριστήσε τους συντελεστές για την πολύτιμη συμβολή τους, αλλά και τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους.