ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΤΗΝ «ΤΡΙΛΟΓΙΑ» ΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΚΟΥΛΑΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Με ιδιαίτερη χαρά συγχαίρουμε την Αντιπρόεδρο της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών Καθηγήτρια κυρία Κούλα Κασιμάτη για την βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών (Βραβείο Ψημμένου) της Τριλογίας της για τις μεταναστεύσεις των Κυθηρίων. Τα βραβευθέντα έργα της Τριλογίας είναι: Σμύρνη τα Μείζονα Κύθηρα, 2014 , Κυθήριοι στη Ρουμανία (Βράϊλα) και την Κωνσταντινούπολη, 18ος-2ός αιώνας, 2018, και Η Αλεξάνδρεια των Κυθηρίων (18ος– 20ός αιώνας), 2019. Και τα τρία αυτά βιβλία έχουν εκδοθεί από την Εταιρεία Κυθηραϊκών Μελετών.

Η Κούλα Κασιμάτη έχει σπουδάσει Οικονομικά, Βιομηχανική Οργάνωση, Κοινωνιολογία και Στατιστική στην Ελλάδα, την Ολλανδία και την Αγγλία. Έπειτα από μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στο ΕΚΚΕ, η Κούλα Κασιμάτη διορίζεται το 1985 ως καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο οποίο σήμερα είναι Ομότιμη Καθηγήτρια. Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο δίδαξε επί σειρά ετών Κοινωνιολογία, μεθοδολογία, κοινωνική στατιστική. Υπήρξε Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, μέλος της Συγκλήτου και Διευθύντρια του ΚΕΚΜΟΚΟΠ (Κέντρου Κοινωνικής Μορφολογίας και Κοινωνικής Πολιτικής).

Η Κούλα Κασιμάτη έχει μια πλουσιότατη συγγραφική παρουσία. Έχει συγγράψει είκοσι έξι βιβλία και πολλά άρθρα, έχει επιμεληθεί βιβλία και περιοδικά, έχει συμμετάσχει και έχει διοργανώσει Συνέδρια και Ημερίδες. Τα τελευταία χρόνια η αγαπητή μας Κούλα έχει στραφεί στην μελέτη και την εκπόνηση έργων κυθηραϊκού ενδιαφέροντος αναδεικνύοντας πολλές πτυχές της κυθηραϊκής Ιστορίας. Σημαντική είναι η συμβολή της και στην έκδοση του περιοδικού «ΝΟΣΤΟΣ» (9 τόμοι) από τον Όμιλο Κυθηρίων Πανεπιστημιακών. Εκτός από την επιμέλεια του περιοδικού «ΝΟΣΤΟΣ» θα λέγαμε ότι η Κούλα είναι η ψυχή της έκδοσής του.

Στην Κούλα Κασιμάτη ευχόμαστε καλό κουράγιο για να συνεχίσει να μας αποκαλύπτει νέα στοιχεία από την ιστορία του νησιού μας εμπλουτίζοντας τη συλλογική μας μνήμη.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΙΤΗ ΑΡΩΝΗ-ΤΣΙΧΛΗ                                                        ΓΑΒΡΙΛΗΣ Ν. ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗΣ